Hur använder man en highlighter?

En sminkprodukt som finns, det är den som kallas för highlighter. Dess främsta uppgift, det är att framhäva dina bästa ansiktsdrag. Det är en fördel att använda den tillsammans med andra sminkprodukter. Du kanske funderar på hur använder man highlighter? Det finns ju en massa sätt att applicera den på. Allt handlar om vad det är du vill framhäva och på vilket sätt. Ett bra tips är att kolla in olika tutorials på nätet som visar hur du kan göra med den.

Med en highlighter så inte bra framhäver du, utan den kan även ge ett fint glow som man kallar det. Det finns en massa varianter av detta smink idag och det gäller att välja ett som passar dig. Du kan bland annat hitta det som löspuder, men den finns även i flytande form, kompakt form samt i palett.

En highlighter kan även komma med en matt finish eller en skimrig finish. Det som en highlighter har i sin formula, det är pigment som är ljusreflekterande. Oftast används den på ditt ansiktets högsta punkter. Det för att framhäva ansiktsdragen på bra sätt. Så du kan applicera den på dina kindben, längs med ditt näsben upp i pannan, under ögat och ögonbrynen.

Det går även att applicera highlighter på hakan, så väl som den går att lägga i i inre ögonvrån eller ovanför överläppen.

Välja rätt highlighter

Då det idag finns många varianter av highlighter så gäller det ju att hitta en som passar dig. Gå gärna efter vad du har för hudtyp. Om det är så att du ha en hy som är lite fetare, så passar det bäst att ta en highlighter i puderform. Se även till att ta en highlighter som är ljusare än vad din egen hudton är. 

Fundera på om det är så att du vill förminska eller framhäva partier, för även det avgör vad för typ av highlighter du bör välja. 

Highlighter är det som används när man vill göra en så kallad contouring eller strobing. Då formar man med hjälp av den fram ansiktets former. 

Om du vill lysa upp ögonen på bra sätt, applicera då din highlighter i ögonvrårna. Om du däremot vill ha en smalare näsa, då ska du applicera den på din näsrygg. 

För att få större läppar och framhäva dem, se till att applicera din highlighter på armorbågen på överläppen. 

Enkla tips för att använda din highlighter

Innan du börjar din sminkning, se till att tvätta ditt ansikte väl samt att återfukta det med en bra kräm. Därefter kan du lägga din primer och din foundation. Sedan kan du använda dig av din highlighter. För att ha koll på hur du ska applicera den, så är det bra att kolla i en spegel med ljus riktat mot ansiktet. Det du ska titta efter, det är var ljuset träffar dig i ditt ansikte. För det är på dessa ställen du bör lägga highlighter. Oftast är det ditt ansiktes högsta punkter. Det handlar för de flesta om näsrygg, kindben, vid ögonbrynsbenet och även ytterkanten under brynet.

Se alltid till att så att säga jobba in din highlighter och ta  inte heller för mycket av den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.