Stockholm must sees under den kommande resan

Stockholm med sin befolkning på nästan en miljon personer och yta på hela 188 kvadratkilometer är sannerligen en stad som aldrig sover, och sevärdheterna är definitivt många. Det finns en lång rad Stockholm must sees, och vi ska kika närmare på dessa nedan. Se till så att du får den bästa möjliga upplevelsen när du besöker Stockholm och få en oförglömlig resa tillsammans med familj eller vänner.

Ta en tur ut i den vackra naturen

Det går inte att förneka att det finns mycket vacker natur i Stockholm, och lyckligtvis nog har vi i Sverige Allemansrätten. Med andra ord kan du ta tillfället i akt och ge dig ut för att cykla, bada, promenera i en av skogarna och varför inte paddla eller ta en närmare titt på skärgården. Med frihet så kommer dock ansvar, så var alltid försiktig och följ principen kring att ”inte röra, inte förstöra”.

Besök Gamla stan

Den äldsta stadsdelen i Stockholm kallas för Gamla stan, och den här mysiga platsen vill du inte gå miste om när du är på semester i Stockholm. Med ett stort antal ljuvliga hus som är hundratals år gamla får du chansen att ta del av den rika kulturen och den vackra arkitekturen. Som om detta inte vore nog finns det guidade turer, och vissa av dem är till och med kostnadsfria. På så vis kan du säkerställa att du inte missar några av de fantastiska Stockholm must sees.

Gamla stan i Stockholm

Ha roligt med barnen på nöjesparker

Att titta på gamla byggnader är inte alltid det roligaste för de yngre barnen, så varför inte även ta del av upplevelser som de kommer att älska. I Stockholm finns det enorma nöjesparker där hela familjen kan njuta av karuseller och restauranger. Ha i åtanke att vissa nöjesparker endast är öppna under sommaren, så planera resan så att ni är i Stockholm under rätt tidpunkt.

Ta en tur till Vasamuseet

Med över en miljon besökare varje år är det säkert att påstå att Vasamuseet är populärt, och det är lätt att se varför det har blivit så. Här får du exempelvis syn på det enda bevarade krigsskeppet från 1500-talet, och detta massiva skepp kommer utan tvekan att imponera. Om du har planer på att åka till Stockholm med antingen familjen eller vännerna är Vasamuseet därför ett av många Stockholm must sees som du kommer att minnas under en lång tid framöver.

Mysiga caféer och restauranger

Sist men inte minst är det ett måste att nämna att det finns en hel uppsjö av otroliga caféer och restauranger i Stockholm som du definitivt kommer att vilja prova på. Lämna därför matsäcken hemma och njut av måltiderna som Stockholm har att erbjuda.

Strosa bara runt i staden och se vad ni kan hitta på vägen eller planera i förväg och undersök vilka matställen det finns som lever upp till dina förväntningar, behov och önskemål. Oavsett vilken typ av mat du tycker om kan du säkerligen hitta någonting som passar i Stockholm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.