Att komma ihåg inför vinterresan i Sverige

En vinterresa i Sverige kan vara precis det som du behöver efter att den stressiga vardagen börjar bli överväldigande. Ta en paus och fira jul eller njut av de kalla månaderna med att ge er ut på en vinterresa som ni aldrig kommer att glömma.

För att få den bästa möjliga upplevelsen gäller det dock att ni har den nödvändiga utrustningen med er, för visst är det inte roligt att komma fram till stugan eller hotellet och märka att ni har glömt någonting. Därför ska vi nedan kika på vilka saker som är ett måste på resan.

Händig checklista för vinterresan

Vad ni behöver ha med er på en vinterresa i Sverige kommer delvist att bero på vad just er vinterresa består av, men om ni har planer på att befinna er utomhus en stor del av dagen är de varma kläderna en av de viktigaste sakerna. Mössa, halsduk, varma vantar och tjocka kläder är ett måste, och om det blir mycket traskande i snön kan ett par rejäla kängor komma väl tillhands.

Om ni bor på hotell där ett spa ingår får ni inte heller glömma att ta med badkläder, och vart ni än ska är det gynnsamt att ta med en necessär. Den fyller du med tandborste, tandkräm, schampo, balsam, deodorant och liknande utrustning. Sist men inte minst måste så klart plånboken och mobilen få följa med på resan, så ha detta i åtanke.

Vinterresan

För dig som ska bo i stuga

Det är inte ovanligt att bo i stuga under vinterresan i Sverige, och även då finns det viss packning som ni inte får glömma att ha med er. Nödvändigheter som kommer att vara händiga i köket är exempelvis disktrasa, en handduk för att torka händerna, diskmedel eller maskindisktabletter beroende på om det finns en diskmaskin eller inte – och glöm inte heller hushållspappret och toalettpappret.

Sängkläder är självfallet nödvändiga, men det är inte alltid som dessa måste tas med tack vare möjligheten att hyra sängkläder på många platser. Något som dock ibland är ett måste att ta med är handdukar för att torka händerna och även handdukar att använda efter badet. Sist men inte minst finns det saker och ting som behövs när det är dags att laga mat såsom olja och kryddor, men även kaffefilter, tepåsar och dylikt. Med dessa prylar i resväskan är ni redo att ge er i väg.

Fördelarna med en vinterresa i Sverige

Ibland behöver vi alla en paus från vardagen för att koppla av eller för att få uppleva nya spännande äventyr. Det är sannerligen inte vinter året om, så ta tillfället i akt och ge dig i väg på en vinterresa i Sverige tillsammans med familjen eller vännerna. Det finns många olika sorters semesterresor att ta del av såsom skidåkning, snowboardåkning, hästridning, en vistelse på ett ishotell eller varför inte njuta av ett underbart spa. Se över alla dina valmöjligheter redan idag och tillbringa lite tid med dina nära och kära på helt rätt sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.