Köp godis utan socker på EASIS

Letar du efter godis utan socker? Då har du kommit till rätt ställe! På EASIS specialiserar de oss på godis utan tillsatt socker. Istället är deras godis gjorda med kostfiber eller det kalorifria sötningsmedlet erytitol. Detta innebär att de inte höjer dina blodsockernivåer som vissa andra sockerfria godis på marknaden som innehåller sötningsmedlet malitol. Så om du letar efter en läcker och hälsosam godisbit, behöver du inte leta längre än till EASIS! Sockerfria sötsaker är ett bra alternativ till vanliga sötsaker för dem som vill minska sitt sockerintag. Sockerfria godis är vanligtvis gjorda med olika typer av sötningsmedel, som ofta har lägre kalorier än vanligt socker. Sockerfria godis innehåller också vanligtvis kolhydrater, så det är viktigt att kontrollera ingrediensförteckningen för att se hur många kolhydrater som finns i varje godis.

Varför ska man välja godis utan socker?

Godis utan socker tillverkas med olika sockeralkoholer. Dessa kan vara maltitol, erytitol, lactitol, mannitol, sorbitol och så vidare. Godis utan socker har inte samma effekt på blodsockret och innehåller inga kalorier. EASIS använder endast fibrer som fyllmedel, erythritol och intensiva sötningsmedel. Om du vill vara hälsosam i ditt val av godis är det bra att välja godis utan tillsatt socker. Men för den delen betyder det inte att du kan äta massor av det varje dag. Godis, med eller utan socker, ska alltid ätas med måtta. Godis utan socker är ett bra alternativ för människor som söker ett hälsosammare alternativ. Dessa typer av godis innehåller ofta en högre andel naturligt socker, vilket kan ge dig mer energi och näringsämnen än vanligt socker. De tenderar också att vara mindre kalorier, så de kan hjälpa dig att gå ner i vikt eller behålla en hälsosam vikt.

Godis utan socker – vad är ett sötningsmedel?

Olika typer av sötningsmedel används i livsmedelsindustrin idag. Varje typ av sötningsmedel har olika egenskaper som gör den mer eller mindre idealisk för olika tillämpningar. Vissa sötningsmedel, t.ex. aspartam, cyklamat och sukralos, är mycket koncentrerade och kan därför ge en stark sötma utan att man behöver stora mängder. Dessa används ofta i yoghurt, läskedrycker och andra drycker.

Andra sötningsmedel som xylitol, sorbitol och maltitol bidrar till att ge volym och smak. De används ofta i halstabletter och sockerfria sötsaker. Dessa sötningsmedel kan dock ha en laxerande effekt om de konsumeras i stora mängder. På för närvarande är stevia (stevioglykosider) det enda naturliga sötningsmedel som används i stor utsträckning. Det kommer från växten Stevia rebaudiana och är upp till 300 gånger sötare än socker. Det har dock en något bitter eftersmak.

Aspartam är ett konstgjort sötningsmedel som är cirka 200 gånger sötare än socker. Det tillverkas av två aminosyror, asparaginsyra och fenylalanin. Aspartam används i många dietprodukter och sockerfria produkter, t.ex. läskedrycker, yoghurt, efterrätter och tuggummi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.